Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Eğitim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇETEM)

2019 Faaliyet Raporu

Eğitim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇETEM) 2019 Yılı Faaliyet Raporu

 

Eğitim teknolojileri alanında araştırma ve uygulama yaparak eğitim ve öğretim sorunlarının çözümüne eğitim teknolojileri ile destek olmayı amaçlayan Eğitim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇETEM) tarafından 2019 yılında düzenlenen etkinlik ve çalışmalar aşağıda sunulmuştur.

 

Çanakkale’nin Lapseki İlçesinde “Dijital Bağımlılıkla Mücadele” Konulu Seminer

Beyçayırlılar Derneği (Bey-Der) tarafından organize edilen programa konuşmacı olarak ÇETEM ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümü desteği ile gerçekleştirilmiştir. Slayt gösterimi eşliğinde gerçekleştirilen seminerde “İnternet, cep telefonu, bilgisayar, tablet çağında anne-baba olmak” alt başlıkları işlenmiştir. Sahil sosyal tesislerinde gerçekleşen etkinlikte Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yer almıştır.

 

Kodlama Eğitimine Destek

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Robotik kodlama” kursuna ÇETEM tarafından donanımsal ve kursun organizasyonu sürecinde destek sağlanmıştır.

 

ÇETEM’den Beklentileri Belirlemeye Yönelik Veri Toplama Aracının Uygulanması

Eğitim teknolojileri alanında araştırma ve uygulama yaparak eğitim ve öğretim sorunlarının çözümüne eğitim teknolojileri ile destek olmayı hedefleyen merkeze yönelik paydaşlarımızın ihtiyaç durumlarının belirlenmesi çalışması yapılmıştır. Belirlenen ihtiyaçları karşılamaya yönelik katma değeri yüksek uygulamalar yapmayı amaçlayan bu çalışmadan elde edilen sonuçlar değerlendirilmektedir.

 

Gelibolu Fen Lisesi'nde Eğitimde Teknoloji Kullanımı, Yapay Zeka, Endüstri 4.0 ve Geleceğin Meslekleri Konularında Eğitim Semineri

ÇETEM ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, Gelibolu Fen Lisesi'nde Eğitimde Teknoloji Kullanımı, Yapay Zeka, Endüstri 4.0 ve Geleceğin Meslekleri konularında eğitim semineri verilmiştir.  Okulun seminer salonunda düzenlenen eğitime ilçe Mille Eğitim Şube Müdürü, öğretmenler, Fen Lisesi müdürü ve öğrencileri katılmıştır.  Eğitim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgilerin de paylaşıldığı toplantı sonrasında düzenlenen seminer sürecinde; Eğitimde Teknoloji Kullanımı, Yapay Zeka, Endüstri 4.0 ve bileşenlerinin yanı sıra geleceğin mesleklerine yönelikte katılımcılar bilgilendirilmiştir.

 

Akademik Personeli Microsoft Office 365 Kurulumu ve Microsoft Bulut Teknolojileri Kullanımı Konusunda Bilgilendirme Çalışması

Üniversitemizin Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın özverili çalışmaları sonucu Microsoft ile yapılan anlaşma ile Üniversitemiz akademik personeli Microsoft Office 365 yazılımını ücretsiz olarak kullanmaya başlamışlardır. Bu çerçevede, ÇETEM tarafından Eğitim Fakültesi akademik personeline Microsoft Office 365 kurulumu ve Microsoft Bulut teknolojileri kullanımı hakkında bilgi verilmiştir. Bilgilendirme toplantısına online kayıt yaptıran akademisyenler yoğun katılım sağlamış olup, uygulamaların kullanımına yönelik verimin arttırılmasına odaklanılmıştır.

 

STEM Eğitimi Semineri

Hüseyin Akif Terzioğlu İlkokulu tarafından düzenlenen programda ÇETEM ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünde görevli öğretim üyesi tarafından öğretmenlere yönelik STEM (Fen, Teknoloji Mühendislik ve Matematik Eğitimi) konusunda seminer verilmiştir.

 

Ekler

CETEM rapor_2019.pdf